Forums Bugs & issues Axcrypt 1.7.3180 don't work on W10 64bits

This topic contains 10 replies, has 2 voices, and was last updated by  RobB 4 months, 3 weeks ago.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #9307 Reply

    Eduardo

    Hi.

    I work with Axcrypt since years ago and never have problems. Now I havc a new laptop but when I try to crypt or decrypt a file, nothing happens. I look in task bar and proces Axcrypt is opened, but I cant crypt or decrypt any file…
    Some idea what is happening?
    Thanks in advance.

    #9310 Reply

    Svante
    Keymaster

    Hello Eduardo,

    AxCrypt version 1 is obsolete and unsupported. It’s hard to help you out also when you just say “nothing happens”. I’m sure something happens – also, just exactly what are you doing? A screen shot may help a lot.

    #9312 Reply

    Eduardo

    Tx for your answer…

    When I said “nothing happens” mean I try to open a axcrypt file and the file doesn’t work.

    In the “Task manager” I can see the axcrypt process opened, but if I close the process and try to open again the file, happens the same.

    I don’t put a screenshot, because it only show you my desk.

    I’m sorry I can’t explain better, english is not my first language.

    I rather axcrypt 1.7 than 2.0 because for me is better the work mode in 1.7.

    Thanks

    #9313 Reply

    Svante
    Keymaster

    Hello Eduardo,

    Have you tried right-clicking the file and selecting AxCrypt | Decrypt instead of double-clicking?

    Also, when you say nothing – do you mean that you do not get a password prompt, or is it after entering your password that “nothing” happens?

    #9317 Reply

    Anonymous

    Hello Eduardo,

    Have you tried right-clicking the file and selecting AxCrypt | Decrypt instead of double-clicking?

    Answer:——————————————————————————————–

    Yes … And the same happens.
    ——————————————————————————————–

    Also, when you say nothing – do you mean that you do not get a password prompt, or is it after entering your password that “nothing” happens?

    Answer:——————————————————————————————–
    The password prompt does not aparear … The only thing I can see is the mouse cursor working for a few seconds.

    The same happens if I try to encrypt.

    I have W10 64bits creators update, that includes “Microsoft .net 4.7”, is it posible the problem is about .net?

    Tx!

    #9322 Reply

    Svante
    Keymaster

    Hello Eduardo,

    Please follow the instructions here: https://www.axcrypt.net/blog/send-complete-error-report/ .

    #9401 Reply

    Eduardo

    I try to follow the instructions, but I cant find any folder called “axcrypt” in % localappdata% … I try to look by myself in: “My user / appdata / local” too, but I can not see any folder called “axcrypt” for that, I can not get the error log …

    : _ (

     

    Axcrypt 1.7.3180 is installed, and I have a folder with the .exe in this path: “C: \ Program Files \ Axantum \ AxCrypt”
    After that, I try to unistall and install Axcrpyt, but stil the problem and the folder doesn’t aparear.

    Any idea?

     

    #9402 Reply

    Svante
    Keymaster

    Hello Eduardo,

    As mentioned, AxCrypt 1 is obsolete and unsupported. The instructions for error reporting is for version 2, sorry for the confusion. We can’t help you with version 1. I suggest you upgrade to version 2.

    #9408 Reply

    Eduardo

    Ok… Tx for your time… It’s a pity because I like work mode on 1.7

    #9415 Reply

    Eduardo

    Finally I had find the solution in Axcrypt 1.7. The problem was a incompatibility betwen axcrypt and a software preinstaled in my new computer called Nahimic 2.

    Tx!

     

    #9416 Reply

    RobB

    I can access the website but I am unable with the same password to encrypt files! Help!

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
Reply To: Axcrypt 1.7.3180 don't work on W10 64bits
Your information: